F2c62e82f2801bbd6e6331ced75ed168e800d3303aca9ecf6dec53325d870616

Jubileum-clubdag 19 september: geweldig!

Jubileum-clubdag 19 september: geweldig!

In 2020 bestaat de Seven Hills Runners Club 25 jaar! We hadden grootste plannen om er een geweldig jubileumjaar van te maken. Helaas gooit Corona behoorlijk wat roet in het eten. Maar we laten ons niet kisten en doen zoveel mogelijk, mits passend in de Corona-richtlijnen van de overheid.

Normaliter gaan we in september altijd een weekendje weg met partners. Corona maakt dit niet verantwoord. Daarom is het weekend teruggebracht tot een dag: de jubileum-clubdag op 19 september 2020. Wat stond er op de planning? Om 10:00 vertrokken twee groepjes hardlopers voor een estafetterun van zo’n 75 kilometer.

Startend vanaf het Zwaantje in Mook lopen de runners naar Beuningen voor een eerste snelle stop, om vervolgens via de brug van Ewijk de Betuwe in te trekken. Daar wordt op de tweede stop in Elst of Bemmel de lunch genuttigd. Via de oude waalbrug keert de groep weer terug in het Rijk van Nijmegen. Een snelle tussenstop met een lekker Belgisch biertje (uiteraard alcoholvrij) in Ubbergen maakt de runners weer extra gemotiveerd om ook het laatste stukje bergop naar Mook soepel te voltooien. Om 17:00 uur zijn beide groepen moe maar voldaan terug, en wacht er een verfrissend drankje op ze.

Voor de niet-runners start om half drie vanaf het Zwaantje in Mook een wandeltocht op de Mookerhei. De IVN-gids vertelt over de historie van het gebied, de flora en fauna en wijst op zaken die we normaliter altijd gewoon voorbij lopen. Ook de imposante dassenburcht wordt bekeken en na meer dan twee uur wandelen is de groep net op tijd terug om de runners welkom te heten.

Runners en wandelaars genieten na afloop op het terras van een drankje en een hapje (uiteraard passend in de Corona-richtlijnen) en wisselen de ervaringen uit. Voorzitter Vincent van Waterschoot brengt de toost op het jubileum uit. En het bleef nog lang gezellig; ondanks Corona toch een geweldige jubileum-clubdag!