1666608632149

Clubweekend de Achterhoek 2022

Clubweekend de Achterhoek 2022

Elk jaar in september gaan de runners en hun partners op clubweekend. Dit jaar was de bestemming de Achterhoek! Ze verbleven in hotel Bakker in het dorpje Vorden. Wat stond er allemaal op het programma?

Sportieve heenreis

Op vrijdag zijn een aantal leden door middel van een estafette vanuit Nijmegen vertrokken naar Vorden. Dit is een tocht van 60 kilometer, die deels met de fiets en deels met de hardloopschoenen is afgelegd. Ze vetrokken om 10:00 ’s ochtends en kwamen om 16:00 aan bij het hotel. De rest van de leden kwam ook rond die tijd aan. Toen kon het clubweekend officieel beginnen!

Het programma

Vrijdagavond was er een pubquiz georganiseerd door Annegien, met de Achterhoekse natuur als thema. Ook gaf Maria nog een speech over de actualiteiten binnen de club. Zaterdagochtend sprongen de runners op de fiets naar het Museum MORE in Kasteel Ruurlo. Naast de prachtige kunst, liggen er ook unieke houten vloeren in dit museum. Lid Harry van der Zanden is hier gespecialiseerd in en gaf daarom een rondleiding. Na een wandeling door de kasteeltuin en een lekkere lunch, is de club doorgegaan naar moestuin Hackfort. Dit is een project van Natuurmomenten, waar Annegien werkt.

Het is een erg grote moestuin en de leden vonden het indrukwekkend om te zien. Daarnaast is de moestuin geheel opgezet door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Vervolgens stond er nog een typisch Achterhoekse activiteit op de planning: klootschieten! Het was dus een leerzame en culturele dag. In de avond is er gedineerd en gedanst. Iedereen ging de dansvloer op om te swingen!

Zondag stond iedereen weer fris op voor een training van Leon. Hij had een mooie route uitgestippeld. Dit werd afgesloten met een ontbijt, wat ook de afsluiter van het weekend was. Het was weer een geslaagd weekend! Actief, cultureel en gezellig. Het is een mooie gelegenheid om elkaar nog beter te leren kennen, omdat je een langere tijd samen bent.