C4cfb7aa789bfd6876effa6e4abeca02928d149ecc254da23c6fdade1b4155ef

Els van den Eede

Het leven is als fietsen: om in balans te blijven, moet je blijven bewegen (A. Einstein)

‘Specialist in beweging’

De Sint Maartenskliniek is een ziekenhuis dat als enige in Nederland volledig gespecialiseerd is in behandeling van aandoeningen van houding- en bewegingsapparaat.

Ik werk sinds 2008 als sportarts in het orthopediecentrum. Tijdens mijn opleiding tot revalidatiearts in Leuven, deed ik ook veel kennis en ervaring op over klachten aan de wervelkolom. In de St. Maartenskliniek kan ik beiden combineren: ’s ochtends zie ik meestal mensen met langdurige lage rugklachten; ’s middags mensen met sportblessures. Ik zet me via de vitaliteitscommissie ook in voor het streven van een gezondere levensstijl voor de medewerkers. Vanuit de Maartenskliniek word ik sinds 1 september 2022 ook gedetacheerd naar het sportmedisch centrum Papendal, locatie Maartenskliniek.

Ik hoop dat ik met deze constructie nog meer kan betekenen voor de atleten van Team Zevenheuvelen, waaraan ik als sportarts verbonden ben. Toch weet ik als geen ander dat de nadelen van een eventuele blessure niet opwegen tegen de vele voordelen. In mijn vrije tijd kan je me dan ook af en toe hardlopend of fietsend tegen komen. Ook het zwembad voelt als een tweede thuis. En omdat je als sportende ouder blijkbaar een goed voorbeeld geeft, vind je me ook wel eens aan de kant van een voetbalveld, basketbalveld of atletiekbaan.