C4cfb7aa789bfd6876effa6e4abeca02928d149ecc254da23c6fdade1b4155ef

Menno Pistorius

Waar een wil is, is een weg

Als afgestudeerd fysiotherapeut en bewegingswetenschapper ben ik bijzonder geïnteresseerd in bewegen. Met mijn studie onderwijskunde en werk in het hoger beroepsonderwijs, in het paramedische en verpleegkunde domein, ben ik steeds in staat geweest mijn passies ten aanzien van bewegen en leren samen te laten vallen. Op dit moment ben ik trotse directeur van de Academie Paramedische Studies van de HAN, waarin bachelor en masteronderwijs, toegepast wetenschappelijk onderzoek en het leven lang ontwikkelen onder een dak zit. Het gaat dan om de beroepen ergotherapie, fysiotherapie, logopedie, voeding en diëtetiek en mondzorgkunde. Ons onderwijs is mensgericht, positief-waarderend, biedt kansen en mogelijkheden en hecht waarde aan kwaliteit. Enfin, waar een wil is, is een weg.

De Academie Paramedische Studies, 1 van de 14 academies binnen de HAN, draagt bij aan een gezonde regio. De HAN als geheel stelt het realiseren van maatschappelijke impact in haar koersbeeld centraal. De HAN wil daartoe met haar studenten, docenten en onderzoekers een bijdrage leveren aan vraagstukken rondom smart region, sustainable energy en fair health (slim-schoon-sociaal).
De HAN heeft ongeveer 37.000 studerende studenten, ruim 4.000 medewerkers en is een van de grotere hogescholen in Nederland. 

Wat het hardlopen betreft, probeer ik 2 tot 3 keer per week hard te lopen. Met af en toe een wedstrijdloopje ter stimulans. Wat ik werkelijk gaaf vind, is mountain trailrunning in de zomerperiode.